Als je te maken hebt met verlies, kan het fijn zijn om echt even stil te staan in de periode voorafgaand aan het daadwerkelijke afscheid. Ik neem jullie mee het groen in, om vanuit je hart iets moois te plukken dat ik ter plekke in het afscheidsstuk verwerk. We maken letterlijk tijd om in het moment te zijn. Het tuin-ritueel is een ervaring waarin de bloemen van nu, deels uit eigen tuin, de herinnering worden voor later.

-Let go in flow-

Tijdens dit ritueel plukken de naasten van de overleden dierbare bloemen en takken uit eigen tuin. Familieleden, (klein)kinderen en/of vrienden brengen de geplukte bloemen naar de bloementafel, waar ik ze direct in een uniek afscheidsstuk verwerk. De ervaring van het samen plukken in een vertrouwde omgeving verbindt jullie als familie en naasten met elkaar en met de natuur. Het schept een moment van rust en bezinning in een vaak drukke periode voorafgaand aan het daadwerkelijke afscheid.

-Garden of memories-

Elk jaar rond dezelfde tijd bloeien dezelfde bloemen en planten, of zijn ze juist in rust. De geurende bloesem, zomerbloeiers of gedroogde grassen die we in het afscheidsstuk verwerken, komen altijd weer terug. Elk jaar zal de natuur jullie weer even doen stilstaan en aan dit moment herinneren.