Ceremonie-ritueel

Dit bloemritueel vindt vlak voor de afscheidsceremonie plaats. Jullie vragen in de rouwkaart aan iedere gast een bloem mee te nemen naar de uitvaart. Ik neem een basis-bloemstuk mee en plaats daar bij binnenkomst van de gasten alle meegebrachte bloemen in. Daarna wordt het stuk bij jullie dierbare geplaatst en komt alles op een natuurlijke manier samen.


Wat gebeurt er tijdens dit ritueel?

Ik zorg voor een mooie bloementafel om aan te werken en neem een basisstuk mee met mooi groen, denk aan Eucalyptus en Lmonium. Ter plekke verwerk ik alle meegebrachte bloemen in het basisstuk. 

Afhankelijk van het aantal gasten en de grootte van het stuk, plannen we een kwartier tot een half uur in voor aanvang van de ceremonie om het bloemstuk te maken. Als alle meegebrachte bloemen in het stuk verwerkt zijn, zorg ik dat het op de kist geplaatst wordt, vlak voordat de uitvaartceremonie begint. 
 

Wat voor soort bloemen zijn het meest geschikt?

Alle losse, niet verpakte bloemen zijn geschikt. Vraag bijvoorbeeld aan de gasten om een bepaalde soort bloem of bloemen in een specifieke kleur mee te nemen. De lievelingsbloem of -kleur van jullie overleden dierbare bijvoorbeeld. Of laat de keuze aan de gasten. Een bonte mix zorgt voor een prachtig kleurrijk, natuurlijk afscheidsstuk.