Trouwen met bloemen van Bloemmarie

Wat is het toch een heerlijke tijd als bloemist!

In deze tijd van het jaar heb ik iedere week de eer om voor een aantal bruidsparen de bloemen te verzorgen.

Ieder bruidspaar is uniek en daarom ook de invulling van de bloemen.

Het is altijd mijn uitdaging om er iets persoonlijks van te maken. Tijdens een persoonlijk gesprek in de winkel kom ik er achter wie het bruidspaar is, wat voor soort bruiloft ze willen, vaak mag ik al een foto van de bruidsjurk zien, heel bijzonder natuurlijk! Ik ben ook altijd benieuwd naar de locatie, feesten jullie op een boerderij, kasteel Henkenshage, strijp-s of in het van abbemuseum? Tijdens het gesprek laat ik ook foto's zien van ons eigen werk en soms heeft het bruidspaar zelf voorbeelden bij waarmee we al een richting uit kunnen. 

Meestal bepalen we allereerst het bruidsboeket, welke bloemen komen erin, welke vorm, welke afwerking van de stelen. Aan de hand daarvan gaan we kijken of er corsage's bij mogen, denk aan de bruidegom of de gasten. We maken ook vaak bloemen voor aan de stoelen en de auto. En soms lenen we vaasjes uit voor op de tafels, of maken mooie grote bloemstukken ter aankleding van de trouw- en/of feestlocatie. Van dit alles maken we natuurlijk een prachtig geheel, naar de smaak van het bruidspaar.

Van de week kwam er bijvoorbeeld iemand met een boogschietpijl binnen lopen, ze vertelde dat boogschietten echt haar passie is, en wilde graag iets met de pijl doen. Als iemand iets persoonlijks heeft wat ze heel belangrijk vinden om erin te verwerken ga ik uiteraard meteen kijken hoe dit op een mooie manier kan! Het topje van de pijl komt dus in augustus in haar boeket. 

Op onze trouwpagina staan een aantal foto's van bruiloften die wij hebben mogen aankleden, en in de winkel hebben we nog veel meer voorbeelden! 

  Marieke     08-06-2016 13:03     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.