Lijst maken met voorjaarsbloemen

Lijst maken met voorjaarsbloemen

​Dit vrolijke lijstje met vaasjes is zo simpel om te maken! Je kunt het ook helemaal customizen naar eigen smaak. Zo kun je, als je dat leuk vindt, naderhand nog maar ook paaseitjes of veertjes in het kippengaas hangen. Superleuk als decoratiestuk voor de paasbrunch, of niet? Bekijk gauw de DIY hieronder.

Wat heb je nodig?

Het enige wat je nodig hebt voor de basis is:
  • wat boomschors
  • kippengaas
  • aluminium draad
  • tang/schaar
  • kleine glazen vaasjes
  • handtacker (of industriële nietmachine)
  • Verse bloemen
benodigdheden

Aan de slag!

Werk het liefste op tegels of een ondergrond die mag beschadigen, want het werken met dit soort materialen is natuurlijk niet zonder krasrisico! Knip de boomschors in repen, zodat je de randen van de lijst kunt maken. Knip vervolgens een stuk kippengaas op maat. Bevestig dit alles aan elkaar aan de achterzijde met de handtacker, zodat je een mooie lijst krijgt!

image3lijst

Maak met het aluminium draad hangertjes voor je vaasjes en bevestig ze aan het kippengaas. Maak ook nog een hanger voor de lijst zelf, die bevestig je aan de achterzijde van de lijst door het kippengaas, zodat je het geheel strakjes kunt ophangen. Wil je de lijst neerzetten, dan hoef je dit natuurlijk niet te doen!

image6image7

Nu hoef je alleen nog maar water in de vaasjes te doen en ze te vullen met verse bloemen naar keuze. Gebruik lentebloemen in vrolijke kleuren, zoals tulpen. Ook gerbera's doen het natuurlijk prachtig. Wil je je lijst nog pimpen in paasstijl? Dan kun je er bijvoorbeeld nog paashangertjes (met eitjes) of losse kleine veertjes in verwerken. Alles kan!

eindresultaat lijst lente

Ga jij deze DIY lentelijst met bloemetjes maken? Laat het dan zeker even weten!  
  Marieke     04-05-2016 15:05     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.